joi, 10 iulie 2014

Inimioara mea are nevoie de dragostea voastra

Fetița mea, Larisa, are in prezent 3 ani și, așa cum am menționat, s-a născut cu o malformație cardiacă numită transpoziție de vase mari, motiv pentru care, la frageda vârstă de numai 2 luni, a suferit prima intervenție chirurgicală in Germania. Din păcate, acest lucru nu a fost suficient, astfel că Larisa avea 8 luni când am fost nevoite să ne deplasăm din nou în aceeași țară pentru cea de-a doua intervenție, în urma căreia i s-a implantat un stimulator cardiac cu rol în reglarea pulsului.
 Ceea ce îngreunează situația noastră este faptul că Larisei trebuie să i se efectueze controale regulate pentru a monitoriza buna funcționare a stimulatorului și, implicit a inimii, iar acest lucru presupune o nouă deplasare in Germania și asta, cât mai curând posibil, dat fiind că numai acolo există aparatura adecvată pentru evaluarea stării Larisei. Prin urmare, Larisa are nevoie de aproximativ 1000 de euro pentru deplasare și tot ce implică controlul în sine, dar, din păcate, situația materială a familiei este și așa foarte dificilă, astfel că orice ajutor din partea oamenilor cu bunăvoință este binevenit.
Am menționat mai devreme că deplasarea trebuie urgentată și din cauza faptului că această malformație de care suferă fetița a avut repercusiuni și asupra stării ei generale fizice, în special a sistemului imunitar care este foarte slăbit, ceea ce presupune, practic, o adevărată luptă cu orice simplă răceală a fetiței, iar însănătoșirea este un proces greoi. Ceea ce ne dă totuși speranță este însăși puterea cu care Larisa depășește aceste episoade grele cu zâmbetu-i inocent și ochișorii ei mari, așa cî nu putem decât să visăm, alături de ea, că acest hop din viața ei, apărut mult prea devreme, dar va fi uitat cât mai curând. De altfel, în urma acestui control care trebuie efectuat cât mai curând, vom afla dacă micuța Larisa va avea nevoie de o alta operație pentru ca, ulterior, să se bucure într-adevăr de viață, așa cum o fac ceilalți copii. De aceea le adresăm tuturor celor care cred în viață în adevăratul sens al cuvântului, rugămintea de a ajuta acest copil care nu se poate bucura de clipele copilăriei de care cu toții ne amintim cu mostalgie și regret...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu